Nera Plant Pneumo-complex 125 g

Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Bio Nera Plant Ceai Pneumo-complex, 125g, Nera Plant

20,37 RON
+ 15,00 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
planteco.ro

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 20,37 RON

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Nera Plant: Nera Plant Ceai, ceai de plante

Dorel Plant Pelinita 120 g Ceai, ceai de plante de la 22,49 RON Dorel Plant Pelinita 120 g SONNENTOR Ghimbir si turmeric 120 g Ceai, ceai de plante de la 21,23 RON SONNENTOR Ghimbir si turmeric 120 g Dorel Plant Marul Lupului pentru uz extern 120 g Ceai, ceai de plante de la 18,00 RON Dorel Plant Marul Lupului pentru uz extern 120 g SONNENTOR Turmeric Auriu 120 g Ceai, ceai de plante de la 26,25 RON SONNENTOR Turmeric Auriu 120 g
Descrierea produsului
Tip  Frunze de ceai
Cantitate 125 g

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Sustine functionarea normala a tuturor componentelor sistemului respirator.

Proprietati:

Calmeaza si trateaza tusea si durerile in piept care o insotesc.
Elimina durerea in gat, cauzata de inflamatia faringelui.
Decongestioneaza tractul respirator.
Ajuta la eliminarea secretiilor bronsice.
Calmeaza senzatia de apasare la nivelul pieptului, respiratia accelerata, dificultatile de respiratie, wheezing-ul (haraitul) - simptome ale astmului bronsic.
Previne si amelioreaza pneumonia, pleurezia, tuberculoza.
Intareste sistemul imunitar, indeosebi in perioada rece a anului.

Recomandat pentru:

Afectiuni ale cailor respiratorii superioare: raceala, amigdalita, sinuzita, laringita, gripa, astm bronsic.
Afectiuni ale cailor respiratorii inferioare: gripa, bronsita (de tip alergic, tabagic sau infectios), bronsiolita (infectia cailor respiratorii mici ce afecteaza sugarii si copiii sub doi ani), traheita, emfizem, pneumonie, pleurezie, tuberculoza.

Compozitie:

Muguri de Brad (Abies alba), parti aeriene de Grindelia (Grindelia robusta), parti aeriene de Isop (Hyssopus officinalis), frunze de Menta (Mentha piperita), frunze de Patlagina (Plantago lanceolata), parti aeriene de Plamanarica (Pulmonaria officinalis), flori de Salcam (Robinia pseudoacacia), parti aeriene de Trei-frati-patati (Viola tricolor).

Mugurii de Brad sunt folositi in tratarea afectiunilor aparatului respirator (bronsite, emfizem, tuse, astm), precum si in sinuzita. Preparatele din muguri de Brad ajuta la calmarea tusei, vindeca afectiunile laringelui, traheei si bronhiilor, tamaduiesc pneumonia, pleurezia, bronsita cronica, astmul bronsic si amelioreaza simtitor tuberculoza. Principalele componente ale mugurilor sunt uleiul volatil, cantitati apreciabile de vitamina C si carotenoizii.

Mugurii de brad mestecati in gura potolesc setea, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare, dezinfecteaza gura si feresc de bolile de plamani.

Cunoscutul fitoterapeut, prof. univ. dr. Constantin Milica accentueaza importanta acestora: „Datorita actiunii antiinflamatoare si fluidizante a secretiilor bronhice, expectorante, bactericide si revulsive, padurile de brad constituie un mediu excelent, in care se amenajeaza sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor cu afectiuni respiratorii. Bolnavul aflat intr-o padure de brad beneficiaza, in mod gratuit, de inhalatii cu uleiuri volatile naturale, mai intense in timpul formarii mugurilor, respectiv la sfarsitul lunii mai. In acest mediu curat si bine incarcat cu oxigen, in care padurea actioneaza ca un filtru gigantic ce preia noxele poluante din atmosfera, se vor fortifica plamanii, caile respiratorii se vor elibera de mucozitati, iar respiratia va fi mai profunda si mai usoara.

Grindelia este o planta medicinala cu proprietati hidratante, protectoare si emoliente ale cailor respiratorii, fiind folosita mai ales pentru proprietatile sale expectorante. Trateaza tusea de diverse tipuri, guturaiul si bronsita, laringita, traheobronsita, astmul, decongestioneaza tractul respirator si elimina secretiile, intareste sistemul imunitar. Partile aeriene de Grindelia  au efect antibacterian, antiinflamator, antiseptic, expectorant si spasmolitic.

Inscrisa in Farmacopeea din Statele Unite inca din 1882 si in Farmacopeea Franceza din 1908, folosirea acestei plante s-a afirmat apoi datorita actiunii de protejare fata de principalii agenti responsabili de tulburarile cailor respiratorii superioare in anotimpul rece.

Grindelia are un efect calmant asupra muschilor inimii, ajutand la calmarea durerii in piept cauzate de tusea uscata. Pulberea de Grindelia actioneaza in sens reglator asupra circulatiei pulmonare, fiind utila in caz de tuse cu expectoratie abundenta.

Isopul este utilizat in bronsite si infectii cronice ale cailor respiratorii (astm bronsic, emfizem, pneumonie, traheita). Administrarea plantei produce o usoara bronhodilatatie, elimina apa din organism, usureaza transpiratia si expectoratia si regleaza digestia. Contribuie, totodata, la scaderea presiunii sanguine prin dilatatia arteriala. Planta calmeaza gatul, faringele si corzile vocale. Astringent, antiseptic, bronsic si cicatrizant, Isopul curata plamanii, fiind util intr-o diversitate de boli si simptome precum tuse, raceli, guturai, probleme ale sinusurilor si dureri in gat.

Frunzele de Menta contin o substanta numita mentol care are o actiune anestezica locala, inclusiv analgezica si antipruriginoasa. Uleiul volatil de Menta ajuta la decongestionarea mucoasei nazale, precum si in reducerea secretiilor mucoaselor. Pulberea de menta asociata cu iarba de Trei-frati-patati, are un efect bronhodilatator rapid, fiind eficienta in tratamentul astmului si a bronsitei. Infuzia combinata de Menta are un usor efect de scadere a temperaturii organismului si face accesele de febra mai suportabile prin faptul ca reduce senzatia de vertij si de confuzie mentala. Se indica mai ales in accesele de febra asociate infectiilor acute.

Patlagina  este un remediu foarte bun pentru tratamentul afectiunilor cailor respiratorii superioare datorita actiunii expectorante si protectoare asupra mucoaselor. Se foloseste in catar al cailor respiratorii, bronsite cronice, faringite, laringite, tuse, afectiuni pulmonare si chiar si in tuberculoza pulmonara.

Bolnavilor cu afectiuni respiratorii, Maria Treben le recomanda sa consume o infuzie dintr-un amestec de Patlagina si Cimbru, in parti egale. Se pune la fiert o cana cu apa si o felie de lamaie. Se da in 4-5 clocote, apoi se infuzeaza timp de un minut o lingurita de amestec de plante. Ceaiul se consuma cald, in cazuri grave si de 4-5 ori pe zi, cu inghitituri mici. Este un tratament deosebit de eficient pentru astmul pulmonar si bronsic.

Partile aeriene de Plamanarica sau „mierea-ursului sunt utilizate in tratamentul bronsitelor cronice si contra tusei, in tratamentul inflamatiilor gatului, a febrei si pentru persoanele aflate in convalescenta. Planta calmeaza raguseala si regleaza expectoratia. La mijlocul secolului al XVIII-lea, medicii prescriau decoctul din frunze de Plamanarica pentru tuse, dificultati de respiratie si toate bolile plamanilor. Gmelin, medic si naturalist german din aceeasi perioada, o recomanda pentru tuberculoza.

Plamanarica are o actiune expectoranta, dezinfectanta, sudorifica, diuretica si antiinflamatoare si reduce congestia bronhiilor. Datorita continutului crescut de mucilagii, planta are un efect emolient foarte util pentru tractul respirator. Proprietatile sale terapeutice se datoreaza continutului de acizi (salicilic, galacturonic, palmitic, miristic, stearic) si de vitamina C, caroten si saruri minerale bogate in magneziu.

Florile de Salcam constituie un antitusiv eficient si sustin sanatatea plamanilor. Dintre substantele active importante, doi compusi specifici - robinina si acaciina - impreuna cu uleiul esential calmeaza crizele puternice de tuse convulsiva. Florile de salcam amelioreaza si starea de uscaciune a mucoaselor, au efect usor sedativ, linistesc starile de nervozitate si iritabilitate.

Infuzia calda din flori de salcam, indulcita cu miere, potoleste accesele de tuse, durerile de piept si febra, avand proprietati emoliente, antiiritative si expectorante. Se bea cate un litru pe zi.

Planta Trei-frati-patati este utilizata in afectiuni respiratorii, avand o actiune emolienta, calmanta si expectoranta. Ea mentine plamanii sanatosi si curata sangele, sustine functionarea normala a tractului respirator, fluidifica secretiile bronsice si ajuta la eliminarea lor din plamani. Studii recente o recomanda in tratarea tusei si a bronsitei (de tip alergic, tabagic sau infectios). Proprietatile vindecatoare ale plantei se datoreaza unui fitocomplex format din acidul salicilic si derivatii sai - flavonoide, saponine si mucilagii.

Extractul de Trei-frati-patati este cel mai puternic antialergic cunoscut in lume, la ora actuala, eficienta sa fiind observata in toate tipurile de alergie (cutanata, respiratorie, digestiva etc. ), precum si in cazul bolilor autoimune, in dermatita atopica. Contine un puternic detoxifiant, neutralizeaza radicalii liberi din sange, este diuretic si regleaza sistemul imunitar.
Utilizare:
Intern

infuzie - 1 lingura de plante la 300 ml apa clocotita; se infuzeaza 10-15 minute;

Adulti: 2-3 cani pe zi, in cure de 6 saptamani.

Copii: 1/2 de cana, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.


Denumiri similare la Ceai, ceai de plante Nera Plant Pneumo-complex 125 g: Pneumo complex 125 g, Pneumocomplex125g, Pneumo-complex125g


Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.