Nera Plant Detoxi-complex 125 g

Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Bio Nera Plant Ceai Detoxi-complex, 125g, Nera Plant

20,37 RON
+ 15,00 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
planteco.ro

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 20,37 RON

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse Nera Plant: Nera Plant Ceai, ceai de plante

Dorel Plant Marul Lupului pentru uz extern 120 g Ceai, ceai de plante de la 18,00 RON Dorel Plant Marul Lupului pentru uz extern 120 g Nera Plant Laxo-complex 125 g Ceai, ceai de plante 20,37 RON Nera Plant Laxo-complex 125 g Nera Plant Pneumo-complex 125 g Ceai, ceai de plante 20,37 RON Nera Plant Pneumo-complex 125 g Nera Plant Hepato-complex 125 g Ceai, ceai de plante 20,37 RON Nera Plant Hepato-complex 125 g
Descrierea produsului
Tip  Frunze de ceai
Cantitate 125 g

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Depurativ sangvin.

Proprietati:

Suport pentru eliminarea substantelor toxice din organism

Recomandat pentru:

Afectiuni ale aparatului digestiv, ale ficatului si bilei
Afectiuni circulatorii (varice, hemoroizi)
Obezitate
Infectii urinare
Helmintiaze

Compozitie:

Inflorescente de Soc (Sambucus nigra), parti aeriene de Urzica (Urtica dioica), parti aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), parti aeriene de Coada-soricelului (Achillea millefoliu m), frunze de Mesteacan (Betula verrucosa), parti aeriene de Sanziene (Galium verum), flori de Galbenele (Calendula officinalis), frunze de Leurda (Allium ursinum), parti aeriene de Merisor (Vaccinium  vitis-idaea), parti aeriene si radacina de Papadie (Taraxum officinale), parti aeriene de Tintaura (Centaurium erythraea).

Socul este apreciat ca remediu natural datorita proprietatilor terapeutice ale tuturor partilor componente ale acestui arbust: frunzele (actiune laxativa), florile (diuretice, sudorifice), fructele (vitaminizante, antinevralgice), scoarta (foarte bogata in substante diuretice). Avand proprietati laxative si ajutand la eliminarea apei din tesuturi, inhiband apetitul alimentar (pe termen lung), se foloseste ca medicament natural in obezitate. Pentru aceleasi motive se recomanda in constipatiile de natura nervoasa.

Comisia Europeana mentioneaza efectele florilor de Soc ca diaforetice si diuretice, datorita continutului in flavonoide si acizilor fenolici – validand astfel utilizarile traditionale.

Urzica este bogata in clorofila si saruri minerale, indeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu; contine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decat in mere), precum si alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu actiune antihemoragica), PP, complexul B si provitamina A (beta-caroten).

Preparatele pe baza de Urzica au proprietati antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (in curatarea sangelui de toxine), de activare a circulatiei sangelui, vasoconstrictoare si fluidizante al sangelui, hepatoprotectoare, antimicrobiene si diuretice.

Atat in medicina noastra traditionala, cat si a altor multor popoare,  Coada-calului se utilizeaza ca adjuvant in multe afectiuni, pentru actiunile sale: diuretice, hemostatice, antibacteriene mineralizante si antianemice. Este, astfel, recomandata convalescentilor si persoanelor anemice (pentru proprietatile sale remineralizante), in boli genitale si de rinichi (pentru actiunile sale antimicrobiana, antiseptica si diuretica) iar prin diureza pe care o produce, planta actioneaza favorabil in edemuri ale picioarelor, boli de inima, ficat, piele, guta (ajuta la evacuarea toxinelor) si reumatism.

Coada-soricelului avand proprietati depurative, mineralizante si vitaminizante, este o planta tonic-amara, astringenta si diaforetica, cu efecte benefice asupra digestiei, precum si asupra aparatului digestiv si urinar.

Principalele ingrediente active ale plantei sunt: uleiurile volatile, principiile amare, taninurile, flavonidele, acidul salicilic, sequiterpenele si potasiul. Flavonidele au efect antibiotic – este de precizat ca extractele eterice au actiune fitoncida (antibiotica), in timp ce extractele apoase sunt inactive in acest sens. Acidul salicilic diminueaza durerea, iar sequiterpenele si potasiul reduc extinderea edemelor, avand efect diuretic.

Frunzele de Mesteacan au efect diuretic, cu eliminare de acid uric, diaforetic, hipotermizant, hipocolesterolemiant. Sunt recomandate in curele de detoxifiere, pentru proprietatile diuretice, in tratarea gutei si in afectiuni reumatismale cornice.

Peparatele fitoterapeutice pe baza de Sanziene se utilizeaza pe scara redusa pentru efectul diuretic, depurativ si usor sedativ. Ajuta la eliminarea germenilor patogeni de la rinichi, ficat, pancreas si splina, precum si in cazul unor tulburari ale sistemului limfatic si junghiuri intercostale. Exista, insa, date in literatura care confera plantelor din genul Galium proprietati miraculoase in tratarea unor boli de rinichi (pionefrite) si boli de piele de natura canceroasa.

Florile de Galbenele sunt recunoscute ca avand actiune imunostimulatoare, antiinflamatoare, decongestiva, antiseptica, antimicrobiana, cicatrizanta, grabind vindecarea si regenerarea tesuturilor, coleretica si hipolipemianta, prin principiile amare si de reglare a functiei biliare.

In medicina noastra populara frunzele de Leurda sunt considerate a avea proprietati depurative, antiscorbutice, diuretice si de activare a peristaltismului intestinal. In alte tari este considerat un bun remediu depurativ, in prevenirea arterosclerozei si in eliminarea viermilor intestinali. Se recomanda in cura de primavara, ajutand la eliminarea substantelor toxice din organism si la ameliorarea multor afectiuni si chiar indispozitii.

Nevoit sa faca fata unor aspre conditii climatice – rezista la geruri de 40 de grade, la vanturile cele mai puternice, creste pe soluri acide – Merisorul si-a dezvoltat un sistem de aparare extrem de puternic, menit sa faca fata cu succes aproape oricarei boli produse de bacterii, virusi sau fungi. Datorita continutului de biohidrochinona au o remarcabila actiune antimicrobiana. Acest compus prin hidroliza arbutinei si metilarbutinei, a glucuronidei si a sulfatului acesteia, prin intermediul ficatului elibereaza noi substante antibacteriene. Un studiu recent cu privire la metabolismul arbutinei in organismul uman a demonstrat ca produsii continand arbutina, administrati pe cale orala, se regasesc astfel in urina: 70% ca hidrochinone-glicuronide si sub forma de sulfati, care se elimina incet, ceea ce justifica actiunea bactericida a produselor standardizate pe baza de frunze de Merisor. Hidrochinona are o gama larga de actiune antibacteriana in tratamentul infectiilor cu Escherichia coli, Stapylococcus aureus, Streptococilor, Klebsiella, Enterobacter, Pseudomonas aeruginosa.

Utilizarea Papadiei are o veche si lunga traditie, fiind folosita in numeroase sisteme de medicina traditionala. In medicina traditionala romaneasca are multiple recomandari: tonic amar si general, diuretic depurativ (cu eliminare masiva de colesterol), eupeptic,   hipocolesterolemiant, decongestiv, normalizeaza circulatia sangvina, tonifiant al pielii etc. Se utilizeaza ca adjuvant in boli ce implica un dezechilibru glandular: obezitate, afectiuni hepato-biliare (mareste secretia biliara, combate constipatia survenita in urma unor disfunctii hepatice). Prin diureza pe care o produce ajuta la eliminarea toxinelor din organism si, indirect, in eczeme si alte boli de piele, in guta, reumatism si ateroscleroza. Frunzele proaspete de primavara, remineralizante si detoxifiante, se folosesc in salate sau preparate culinare.

Tintaura este socotita unul din cei mai puternici „detergenti naturali pentru otravurile din organism, adica una dintre cele mai puternice ierburi detoxifiante. Are un gust amar accentuat, de aceea se mai numeste si Fierea pamantului. Pentru uz medicinal se recolteaza partea aeriana a plantei.

Preparatele din Tintaura ajuta organismul sa elimine toxinele prin scaun, urina si transpiratie. Cel mai important efect in aceste cazuri este cel drenor si protector hepatic, tintaura ajutand ficatul – cel mai solicitat organ in cazul intoxicatiilor – sa isi exercite functia de „filtru al otravurilor care intra in organism, stimuland ulterior procesul de regenerare a celulelor hepatice.
Utilizare:
Intern
infuzie - 1 lingura la 250 ml apa clocotita; se infuzeaza 7 minute;
Adulti: 3 cani pe zi, in cure de 6 saptamani.

Copii: 1/2 de cana, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.


Denumiri similare la Ceai, ceai de plante Nera Plant Detoxi-complex 125 g: Detoxi complex 125 g, Detoxicomplex125g, Detoxi-complex125g


Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.