Nera Plant Renalo-complex 125 g

Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Bio Nera Plant Ceai Renalo-complex, 125g, Nera Plant

20,37 RON
+ 15,00 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
planteco.ro

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 20,37 RON

Descrierea produsului
Sustine buna functionare a aparatului urinar.

Proprietati:

Stimuleaza diureza (eliminarea retentiilor hidrice).
Dezinfecteaza caile urinare.
Indeparteaza calculii renali si previne aparitia acestora.
Regleaza mictiunea.
Reduce senzatia de arsura si iritatie care insoteste infectiile tractului urinar (urina acida arde tesuturile deja inflamate de infectie).
Ajuta la alcalinizarea urinei (urina devine mai putin acida si bacteriile nu se mai pot inmulti la fel de mult).
Purifica sangele prin eliminarea substantelor daunatoare din corp (uree, acid uric, azotati).

Recomandat pentru:

Colici renale
Retentie de apa (la nivelul mainilor, picioarelor, cavitatii abdominale – ascita,  plamanilor)
Incontinenta urinara
Litiaza renala (pietre la rinichi) si calculi biliari (daca au compozitia chimica asemanatoare cu a calculilor renali)
Infectii ale tractului urinar (hipertrofia de prostata, cistite, pielite, prostatita si hematurie - urinarea cu sange).

Compozitie:

Parti aeriene de Busuioc (Ocimum basilicum), parti aeriene de Cimbrisor (Thymus serpyllum), parti aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), radacina de Dud (Morus sp. ), frunze de Menta (Mentha piperita), frunze de Merisor (Vaccinium vitis-idaea), frunze de Mesteacan (Betula pendula), parti aeriene de Sovarv (Origanum vulgare), parti aeriene de Urzica (Urtica dioica).

Busuiocul are actiune antiinflamatoare la nivel renal si intestinal, actiune datorata uleiului volatil si flavonoidelor. El trateaza si bolile rinichilor, avand un efect de tonifiere asupra acestora. Alte intrebuintari medicinale ale acestei plante aromatice: tulburari gastro-intestinale, inflamatii ale cailor respiratorii - gripa, raceala, bronsite (e diuretic si calmant), nevralgii, migrene si afectiuni pe fond nervos (e reconfortant si tonic), lipsa poftei de mancare si reglarea lactatiei la femeile care alapteaza.

Avand o actiune antiseptica puternica,  Cimbrisorul amelioreaza starea de functionare a ficatului si rinichilor. Un studiu german extrem de amanuntit arata ca uleiul volatil de cimbrisor, care are efecte antibiotice si antimicotice extrem de puternice, este eliminat in proportie de 20% prin urina, vreme de 41 de ore de la ingerare, exercitandu-si astfel actiunea curativa la nivelul rinichilor, al vezicii urinare si al uretrei. Pentru a beneficia de aceste efecte terapeutice este esential, insa, ca pe timpul tratamentului sa fie mentinuta o dieta alcalina, care sa favorizeze efectul antiseptic al cimbrisorului. Acelasi tratament este eficient si in tratarea infectiilor genito-urinare cronice, cum ar fie nefrita, pielita, salpingita. Suplimentar, se pun comprese cu extractul alcoolic de cimbrisorul pe zonele afectate, comprese care se tin vreme de minimum o ora pe zi.

Coada-calului este considerata planta cu cele mai puternice proprietati diuretice. Ea are o mare capacitate de a elimina apa din corp, crescand urinarea cu pana la 30% mai mult decat in mod normal. Dezinfecteaza caile urinare datorita acidului salicilic si a equisetoninei pe care le contine, indeparteaza calculii renali sau vezicali.

Cunoscutul neurolog german dr. Wagner-Jauregg subliniaza in scrierile sale ca functionarea defectuoasa a rinichilor si acumularea de toxine reprezinta una din cauzele principale ale unor boli de nervi. Pentru a depura rinichii, leacul cel mai eficient il constituie ceaiul de Coada-calului combinat cu cel din frunze de Afin.

Prin diureza pe care o produce, Coada-calului actioneaza favorabil in boli de rinichi si vezica, in edemuri ale picioarelor, boli de inima, ficat, piele, guta (ajuta la evacuarea toxinelor) si reumatism.

Radacina de Dud are efect diuretic si, in acelasi timp, este un decongestiv renal. Extrem de importanta in ascita (acumularea de lichid in cavitatea abdominala), radacina de Dud ajuta la eliminarea lichidului respectiv prin urina. La inceputul tratamentului pacientul va urina foarte des, iar urina va fi de culoare rosie. E un simptom normal care arata ca procesul de vindecare a inceput. Radacina de Dud este utila in cazul tuturor retentiilor hidrice.

Menta are actiune diuretica. In combinatie cu Ghimbirul, Menta ajuta la alcalinizarea urinei (urina devine mai putin acida si bacteriile nu se mai pot inmulti la fel de mult) si la reducerea senzatiei de arsura si iritatie care insoteste o infectie a tractului urinar (urina acida arde tesuturile deja inflamate de infectie).

Merisorul este un antiinflamator folosit cu rezultate bune in infectiile tractului uro-genital. Foarte bogate in tanini si flavonoide, frunzele acestei plante sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare, reduc riscul de aparitie a diferitelor tipuri de litiaza renala si au efecte benefice in hipertrofia de prostata, in cistite, pielite, prostatita si hematurie (urinarea cu sange).

Flavonoidele si saponinele continute de Merisor au o puternica actiune diuretica, curatand rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor. Studii de specialitate demonstreaza ca extractele din fructele, frunzele si mugurii Merisorului sunt cele mai importante remedii pentru dizolvarea uratilor, substante din care se formeaza pietrele la rinichi.

Frunzele de Mesteacan, foarte bogate in vitamina C, sunt considerate unul din cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea afectiunilor tractului urinar. Cu o actiune diuretica puternica, acestea stimuleaza secretia urinei de 5-6 ori mai mult decat in mod normal, fara a produce iritatii renale. Prin aceasta diureza crescuta, datorata prezentei derivatilor flavonici, are loc dizolvarea calculilor renali, se evita edemele renale, umflarea picioarelor si se elimina unele substante daunatoare din corp (uree, acid uric, azotati, azotiti si cloruri), purificandu-se astfel sangele. In plus, ele au actiune antiseptica urinara si intestinala, antibacteriana si diaforetica si sunt recomandate in curele de detoxifiere, in tratarea gutei, in afectiuni reumatismale cronice, in infectiile bacteriene (cistita, nefrita si uretrita).

Pe baza rezultatelor de pana acum se poate afirma ca infuzia din frunze de Mesteacan este cel mai bun remediu in tratarea litiazei renale, avand efecte de dizolvare a calculilor din rinichi si din caile urinare.

Sovarvul ajuta la calmarea si indepartarea colicilor renale, biliare si abdominale, este eficient in infectiile urinare si pentru eliminarea pietrelor de la rinichi si regleaza mictiunea.

Pentru calculii renali se foloseste un decoct preparat din Sovarv in amestec cu Coada - calului si radacina de Patrunjel. Se obtine un decoct dintr-o lingurita de amestec la o cana de apa, care se fierbe timp de 10 minute. Se beau cate 3 cani pe zi.

Sovarvul contine o cantitate considerabila de vitamine A, C, E, uleiuri volatile - carvacrol - un compus cu capacitatea de a lupta impotriva bacteriilor, virusilor, ciupercilor, - timolul - o substanta cu calitati antiseptice, - acidul rozmarinic - un antioxidant mult mai puternic decat vitamina E, - acidul cafeic, taninuri, minerale - calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, cupru.

Urzica are valoroase proprietati diuretice. Majoritatea diureticelor utilizate in fitoterapie sunt utile in toate afectiunile aparatului urinar, in special in cele cronice. De exemplu, extractele din Urzica favorizeaza transferul acidului uric din tesuturi in circulatia sanguina si cresc eliminarea acestuia prin urina.

Urzica este bogata in clorofila si saruri minerale, indeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu; contine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decat in mere), precum si alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu actiune antihemoragica), PP, complexul B si provitamina A (beta-caroten). Ea se recomanda pentru stimularea moderata a diurezei in toate afectiunile aparatului urinar. Se prepara 1 litru de infuzie (folosind 2-3 lingurite de planta la o cana cu apa) care se bea in cursul unei zile in loc de apa. Daca nu exista contraindicatii, doza se poate creste pana la 2 litri pe zi.

Si in sindromul de retentie azotata (cresterea atat in sange, cat si in urina a ureii sanguine), fitoterapia recomanda un tratament indelungat cu infuzii, decocturi sau alte preparate din plante medicinale, printre care si Urzica.
Utilizare:
Intern

Decoct – in 300 ml apa clocotita se adauga 1 lingura de plante, se lasa la fiert 3 minute, apoi se acopera timp de 15 minute, dupa care se strecoara.

Adulti: 2-3 cani pe zi, in cure de 6 saptamani.

Copii: 1/2 de cana, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.


Denumiri similare la Ceai, ceai de plante Nera Plant Renalo-complex 125 g: Renalo complex 125 g, Renalocomplex125g, Renalo-complex125g


Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.