Kotys Q Reuma Ceai de Plante 100 g Kotys

 

Kotys Q Reuma Ceai de Plante 100 g Kotys

12,73 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
nutriplantmed.ro
Descrierea produsului
Q Reuma Ceai de Plante 100 g KotysDescriereQ-Reuma este un ceai din plante medicinale din gama de produse "Special Blend Tea" ce sustine sistemul locomotor, oasele, muschii, articulatiile si tendoanele, sustine sanatatea rinichilor, eliminarea pe cale renala a apei si buna functionare a tracului urinar inferior, protejeaza celulele de stresul oxidativ (are efect antioxidant). CompozitieParti aeriene de cretusca (Filipendula ulmaria) – 25%, fructe de ienupar (Juniperus communis) – 15%, radacina de turmeric (Curcuma longa) - 15%, scoarta de salcie (Salix alba) – 15%,  frunze de frasin (Fraxinus excelsior) – 10%, frunze de mesteacan (Betula pendula) – 10%, frunze de rozmarin (Rosmarinus officinalis) – 5%,  teci de fasole (Phaseolus vulgaris) – 5%.
  • Cretusca  este mentionata in multe farmacopee ca agent stomahic, ca antiseptic urinar mediu, antireumatic, antiinflamator, diuretic si astringent, fiind mult utilizata in tratamentul naturist al reumatismului, in stomatite, gingivite, erupţii tegumentare, nevralgii sau febra si extern in tratarea ranilor si in cosmetica.
  • Ienuparul  (Juniperus communis L. ) este utilizat si ca planta medicinala in tratarea multor afectiuni: reumatism, raceala, bronsita, boli de piele sau pentru eliminarea pietrelor din vezica urinare. Boabele de ienupar sunt un remediu natural pentru anemie, lipsa poftei de mancare sau artroza, ca ceai calmeaza tulburarile digestive si balonarile, sub forma maruntita sunt foarte eficiente in tratarea obezitatii, a viermilor intestinali, a oboselii si a arteriosclerozei iar tinctura de ienupar este eficienta in vindecarea afectiunilor urinale, a gripei, a bronsitei si a colitei de fermentatie.
  • Turmericul (Curcuma longa),  numit si sofran indian sau curcuma, este un condiment cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, anticancerigene, antifungice si efecte benefice in tratarea unor boli ca diabet, alergii, artrita, Alzheimer, boli de inima si multe boli cronice.  Pudra de turmeric (de culoare galben portocalie) se obtine din radacina uscata a plantei, avand ca principal component activ curcumina ( polifenol de culoare galben portocalie ce ii imprumuta acestuia si culoarea) turmericul este folosit drept conservant in mancaruri, in cosmetica, in medicina traditionala dar si pentru vopsirea hainelor.
  • Scoarta de salcie  de pe ramurile tinere de 2-3 ani este folosita de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei si a febrei, aceasta continand salicina (aspirina naturala). Aceasta are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale, putand fi folosita cu succes in tratarea artritei, artozei si a puseelor reumatismale, in tendinita, guta si sciatica. Leacurile pe baza de salcie sunt contraindicate in boli renale, dermatite de contact, astm bronsic.
  • Frasinul (Fraxinus)  este un gen de plante din familia Oleaceae originar din regiunile temperate ale emisferei nordice, Fraxinus excelsior fiind specia comuna in Europa raspandita si in România. Frunzele sale se recolteaza in mai si iunie si au proprietati detoxifiante, diuretice, sudorifice si bland laxative, antiinflamatoare pentru articulatii si antihemoragice, iar mugurii calmeaza guta si reduc nivelul de colesterol. Astfel, frunzele si mugurii de frasin se folosesc in cazuri de reumatisme, artrite si in curele de detoxifiere, iar decoctul din scoarta de frasin este eficient pentru scaderea febrei.
  • Mesteacanul  este un arbore foios inalt pana la 30 m, cu scoarta alb-argintie, de la care se recolteaza in principal frunzele tinere si scoarta. Frunzele sale sunt alcatuite in proportie de 3% din flavonoide cu efect antiinflamator si diuretic, ele au si efect coleretic, bacteriostatic, antiinflamator, sudorific si antiseptic pe tractul renal si urinar, sunt folosite in tratarea litiazei renale si a edemelor. Extractul din mugurii frunzelor are efect stimulant asupra secretiei de suc gastric, bila si fermenti digestivi intestinali.
  • Rozmarinul (Rosmarinus officinalis L. )  era considerat in evul mediu ca fiind capabil sa risipeasca negativitatea (se punea sub perna pentru a alunga cosmarurile si spiritele rele), fiind de asemenea si cu memoria si amintirile. Lonicerus (1564) recomanda rosmarinul pentru curatarea ficatului, ca diuretic, emmenagog, digestiv, puriificator al sangelui si diaforetic iar medicina populara romaneasca il foloseste ca remediu natural si pentru stimularea apetitului, in boli de inima, reumatism, dureri de cap si extern pentru vindecarea ranilor si a diverselor eruptii ale pielii sau in calvitie. Ulei esential (1-2%) de rozmarin contine in principal camfen, borneol, camfor, acid rosmarinic si, in cantitati ceva mai mici flavone, taninuri si principii amare.
  • Tecile de fasole (Phaseolus vulgaris)  se culeg cand sunt verzi si, dupa uscare se utilizeaza maruntite. Ele conţin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidina si triptofan, avand un excelent efect diuretic, reduc cantitatea de zahar din sange, curata organismul de toxine, igienizeaza rinichii si caile urinare.
Mod de administrareSe face o infuzie turnand peste 1 lingurita (circa 3g) de planta 250ml apa clocotita (sau 1 ligura de planta la 500ml apa clocotita) si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se strecoara. Se pot consuma pana la 3 cani pe zi, nainte de mesele principale ale zilei.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.