AdNatura Lemn dulce 50 g

Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

ADNATURA Ceai de Lemn Dulce Radacina 50 g AdNatura

5,44 RON
+ 24,99 RON costul livrarii
In stoc
spre magazin »
roveli.ro
 

Adserv Ceai Lemn Dulce Adserv 50gr

5,90 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
biosimttera.ro

Mai multe oferte

 

ADNATURA Ceai Lemn Dulce Radacina 50g

6,50 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
vegis.ro
 

ADNATURA Ceai din radacina de lemn dulce 50gr ADNATURA

7,03 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
remediu.ro

Evoluţie preţ

Puteti obtine informatii privind evolutia pretului
 
preţ minim
 
preţ mediu

Alerta pret

Serviciul Alerta pret va anunta daca pretul produsului ales scade sub suma precizata.
Pretul minim actual al produsului: 5,44 RON

Alte produse cu caracteristici asemănătoare

Alte produse AdNatura: AdNatura Ceai, ceai de plante

SONNENTOR Ceai Roinita Bio 50 g Ceai, ceai de plante de la 18,46 RON SONNENTOR Ceai Roinita Bio 50 g SONNENTOR Ceai coada soricelului Bio 50 g Ceai, ceai de plante 18,48 RON SONNENTOR Ceai coada soricelului Bio 50 g AdNatura Ceai Yerba Mate 50 g Ceai, ceai de plante de la 7,92 RON AdNatura Ceai Yerba Mate 50 g SONNENTOR Ceai menta Bio 50 g Ceai, ceai de plante 18,69 RON SONNENTOR Ceai menta Bio 50 g
Descrierea produsului
Tip  Frunze de ceai
Cantitate 50 g

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Lemnul dulce face parte din familia Fabaceae, fiind un subarbust peren, cu frunze alterne, lipicioase si flori rosii sau violete. Originar din Europa Centrala, planta s-a extins in toata Europa, Asia si nordul Africii. La noi creste in paduri umede sau pe soluri nisipoase, in apropierea raurilor. Numele stiintific al plantei "Glycyrrhiza" provine din greaca veche, insemnand "radacina dulce". In China, Grecia Antica si Egipt era utilizat pentru tratarea afectiunilor respiratorii si a bolilor de stomac. Se mai numeste ciorang, firuta, iarba dulce, reglisa, radacina dulce, unghia-gaii.

Contine:
Saponine triterpenice (glicirizina, acid liquiritic, acid glabric), flavone (liquiritozida, neoliquiritozida, glabrolul), izoflavone (glabridina), chalcone (izoliquiritozida), cumarine (umbeliferona, herniarina, licumarina), fitosteroli (Î-sitosterol), poliholozide, zaharuri (glucoza, zaharoza), amidon, rezine, proteine, substante minerale, etc.

Actiune:
expectorant si emolient, antiulceros, cicatrizant, antispastic, antiinflamator de tip cortizonic si mineralocorticoid, estrogenic, analgezic, bacteriostatic, imunostimulent, laxativ sau purgativ (in functie de doza), diuretic, antiinflamator, antiseptic, cicatrizant.

Se utilizeaza ca adjuvant in:
afectiuni bronhopulmonare (bronsite, laringite, traheo-bronsite), gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, artrita reumatoida, boala Addison, tulburari menstruale (amenoree, hipomenoree, dismenoree), hipoplazie mamara, constipatie.
EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant in: afectiuni ale cavitatii bucale si orofaringiene, conjunctivita, crize hemoroidale, dermatite seboreice, intepaturi de insecte, eritem solar.
Pulberea - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10-15min. , dupa care se inghite cu apa.
Maceratul la rece - se prepara din 2 lingurite cu pulbere adaugate la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min. inainte de mese.
Infuzia - se prepara din 2 lingurite cu pulbere adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30min. inainte de mese.
Decoctul - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se fierbe timp de 15min. , dupa care se lasa la racit, se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 3 cani cu decoct pe zi, cu 30min. inainte de mese.
EXTERN:
- in afectiuni ale cavitatii bucale si orofaringiene se clateste gura sau se face gargara cu macerat sau cu infuzie de planta;
- in conjunctivita se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta aplicate pe pleoapele inchise;
- in crizele hemoroidale, dermatitele seboreice, eritemul solar si intepaturile de insecte se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta, sau cataplasme aplicate local, care se obtin astfel: 2-3 linguri cu pulbere fin macinata se amesteca cu apa calda, astfel incat sa formeze o pasta care sa poata fi aplicata extern. Deasupra se aplica un pansament ocluziv, care sa poata mentine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

Contraindicatii:
hiperestrogenism, chisturi ovariene, noduli mamari, tumori benigne si maligne mamare sau genitale, sarcina, alaptare, sindrom Cushing, alergie la lemn dulce.

Precautii:
La persoanele cu hipertensiune arteriala se administreaza numai cu recomandarea medicului. Nu se asociaza cu corticosteroizi.


Denumiri similare la Ceai, ceai de plante AdNatura Lemn dulce 50 g: Lemndulce50g


Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.